Sivut

27. huhtikuuta 2013

Maastoilua 20.4.2013 + agilitykurssi 21.4.2013

Nonii, kyl täällä hengissä vielä ollaan, mut en oo päivittelemään kerinnyt täällä.

Olin maastossa Heidin, Johannan ja Elviiran kanssa lauantaina 20.4. Käytiin Harvaperkon lenkki. Vallu oli tosi mukavan tuntuinen, ei ollut mitään ylimääräistä kiirettä minnekkään päin vaan kuunteli mitä mä sille 'sanoin'. Lenkillä ei mitään erityistä tapahtunut, joten siitä ei pahemmin ole kerrottavaa...


Agilitykurssilla 21.4.2013


Sunnuntaina 21.4. olin Elviiran kanssa poniagilitykurssilla Uudessakaupungissa. Meillä oli tallilta lainaponi, jonka kutsumanimi oli Vili, se oli Welsh B rodultaan ja kamalan pieni vaikkei mikään hirmu pieni ollutkaan. Meille sanottiin, että Vili olisi herkkä, mutta mä en kyllä keksinyt yhtään syytä miksi olisi herkkä..? Se oli ennemmin aluksi hidas ja vähän laiska, lopuksikin vielä vähän hidas....

Aluksi meillä oli kurssilla teoriaa, eli käytiin poniagility säännöt läpi ja sen jälkeen siirryttiin pihalle, josta sitten saatiin lainaponit ja suunnattiin kentälle. Ensin mentiin jokaista estettä yksittäisinä, jotta jokainen sai kokeilla jokaista estettä. Aloitimme Elviiran kanssa keinulaudalta. Se siis keikkui aina kun kulki yli... Kyllä kaikki varmasti tietävät mikä on keinulauta? Sen tyylinen siis, mutta erittäin matala ja leveä, jotta hevonen pystyi kävelemään siitä yli. Vili jumitti keskelle keinulautaa yhdessä vaiheessa ja lauta jäi keikkumaan siihen sen mukaan mihin Vili nojasi ;)

Keinulauta


Sitten siirryimme renkaille, jossa taluttajan piti juosta niin, että astui renkaiden keskelle ja poni juoksi vieressä. Se ei minua oikein innostanut, joten käppäilin siitä sitten vain renkaasta toiseen. Ponikin oli vähän hidas siinä vaiheessa, niin ei oikein huvittanut koittaa sitä kuin pari kertaa.


Taluttaja loikkiii :P
Kun seuraavan vaihdon aika tuli siirryimme puomille, jossa hevosen etu- ja takajalat pitivät olla eripuolilla puomia ja hevosen piti väistää sivulle siitä ilman, että kavio kolahti puomiin. Vili ei oikein väistänyt se yritti vain eteenpäin, mutta sain sen menemään sitten pari askelta sivulle.

Hmm... Mites tää väistää..??

Seuraavana meillä oli vuorossa perushyppyeste. Pollen piti hypätä esteen yli ja taluttaja joko hyppäsi myös tai sitten juoksi esteen vierestä. Vili oli vähän tahmea juoksemaan, eikä oikein olisi viitsinyt hyppiä estettä vaan astui yli. Sain pari hyvää pätkää Vililtä, mutta sitten poni taisi kyllästyä pomppimaan estettä edes takaisin.

Poing

Seuraavaksi oli sitten rengas, johon piti saada hevosen etujalat. Se oli helppoa, kun Vili osasi sen, mutta katsoo sitten kun Vallua yritän opettaa laittamaan etujalat renkaaseen :D Vilin kanssa tein käynnistä ja yritin suoraan ravista renkaaseen, mutta se ei oikeen toiminut vaan poni päätti ohittaa renkaan.


Siellä renkaassa se seisoo ;)
Ja sitten meillä oli seuraavana esteenä matto, jonka yli piti kävellä. Nooh, täytyy sanoa, että siinä matossa ei mitään haastetta ollut, paitsi silloin kun yritin saada Vilin pysähtymään matolle niin, että kaikki jalat ovat matolla. Matto oli siis hirmu pieni. Ja tuon matonhan voi vaihtaa pressuun tms.., mutta tuolla se oli matto.


Matolla


Maton jälkeen oli kaksi puomia rinnakkain, joiden välistä hepo piti ensin taluttaa läpi ja sen jälkeen peruuttaa se puomien välissä niin, että kaviot eivät saaneet kolahtaa puomiin. Aluksi mulla oli vähän vaikeuksia saada Vili peruuttamaan ilman kolahduksia, mutta lopulta onnistuin siinäkin sitten.

Peruuttaa, peruuttaa....

Sitten oli perinteinen pujottelu. Menin pujottelua käynnissä ja ravissa. Käynnissä onnistui hyvin, mutta ravissa olikin sitten vähän hankalampaa. Muutamia tötsiä kaatuili ja poni hodasteli käyntiin, mutta se ei haitannut.


Pujottelun jälkeen mentiin puomikujalle. Eli puomeista on tehty kuja, jota voidaan mennä etu- ja takaperin. Etuperin käynnissä kuja oli helppo, ravissa se ei ollut enään niin helppoa vaan polle tuli ulos kujalta tai hidasteli käyntiin. Koitin myös peruuttaa kujan läpi, se oli oikeasti vaikeaa, kun piti mennä mutkia ja suoraa. Selvisin siitä sitten kun aikani pähkäilin miten saan ponin peruutettua mutkasta.

Juokseejuokseee
Pakkivaihde

Puomikujan jälkeen esteenä oli hapsueste, joka on rakennettu tangoista, johon on viritetty esim. pressun suikaleita roikkumaan ja hevosen pitää mennä suikaleiden läpi. Hapsuihin totutetulla ponilla se oli helppoa, mutta kun ajattelin, että tarvis tallillekkin tollanen rakentaa ja Vallu totuttaa hapsuihin... Se voi olla vähän hankalampaa jo sitten :D Kerran hpsuteline kaatui pollen päälle, mutta se ei siitä mitään suurta slaagia saanut vaan hypähti eteenpäin. Muuten hapsut sujuivat hyvin.

Hapsueste

Hapsujen jälkeen oli vuorossa viimeinen este eli portaat. Portaat oli rakennettu trukkilavoista, jotka oli vahvistettu ja välit tasattu. Vili jumitteli useasti portaille vaan seisoskelemaan ja sitten sitä sai hoputella liikkeelle jälleen.

Portaat

Kun kaikki olivat kokeilleet kaikkia esteitä, kentälle jäi pari ponia ja kaikki muut tulivat pois. Kaikki saivat suorittaa esteet ratana poneillaan, joilla oli harjoitellutkin. Kun mun vuoro tuli, menin kentälle ja suuntasin radalle. Vili heräsi yht äkkiä ja olikin tosi reipas. Ensin esteenä oli hapsut, sitten portaat, keinulauta, renkaat, este, rengas, matto, puomit, pujottelu ja puomikuja. Pujottelussa Vili astui yhden tötsän päälle, mutta se oli minun virheeni. Hauskaa mulla oli radalla! Elviiran & minun suoritettua rata, Vili haettiin meiltä pois ja saimme lähteä.

Alla koko radasta suoritus ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina