Sivut

8. joulukuuta 2014

Pikku hiljaa, pikku hiljaa ;)

Ponit sai kuusia järsittäväksi tarhaan :D
 Nyt ollaan Vallun kanssa menty Sirpan oppien mukaan kentällä hakien sitä oikeaa muotoa. Pikkuhiljaa Vallu tuntuu alkavan sisäistämään idean ja hakeekin mielellään jo alas, tosin helposti alkuun tarjoaa feikkimuotoa, jolloin nokka on alhaalla mutta takajalat tallissa. Tämän huomaa kun pyytää Vallua kokoamaan/lisäämään käyntiä ja nuppi pongahtaa ylös samantien. Kun taas rehellisesti oikeassa muodossa, takajalat matkassa, Vallu pystyy lyhentämään ja lisäämään käyntiä samassa muodossa alhaalla rentona. 
Kun Vallun saa ensin käynnissä ja töltissä kunnolla läpi, tarjoaa se muissakin askellajeissa oikeaa muotoa ihan itse. Tosin alkuun saa käydä vähän tahtojen taistoa toistaiseksi vielä. Vallu kun meinaa ettei oikein viittis tehä töitä, joten ennen kun alkaa kuuntelemaan käydään läpi Vallun omat pikku sähläykset. Vaihe yks on sellainen että Vallu alkaa tarjota itseään ties millaiselle rusetille, tekee omia väistöjään. Kun en tähän reagoi muuten kun korjaamalla oikeaan suuntaan ja pyydän vain samaa haluamaani asiaa alkaa Vallun vaihe kaks eli "hysterisointi", kaikkeen ylireagoidaan ja se alkaa tarjoomaan vielä enemmän rusetteja ja mutkia, väistää päin pohjetta yms... ja sitten yhtäkkiä lopettaa, tulee kuulolle ja alkaa toimia kuten haluan... :D Hassu otus :D

Vallu meni puun taakse piiloon ;D
 

 Eilen Vallua kävi kokeilemassa kaverini Jenna. Ratsastin ensin Vallun itse, nätin vähän Jennalle millainen otus Vallu on. Vallu kulki alkuun tosi hyvin mun alla, mutta sitten tuli yllä selittämäni sekoilut, jonka jälkeen ei tällä kertaa mennyt enään ihan niin putkeen, mutta olin ihan tyytyväinen Valluun ja jälkeenpäin myös itseeni kun huomasin että istun kerrankin ihan oikein siellä selässä :D

Tää kuva on muuten ihan järkky, mutta kerrankin mä istun täysin suorassa ja katsekkin vielä eteenpäin :D Kädet vaan sais olla ylempänä, muuten hyvä ;)
Videolta napattu, mutta tätä me halutaan. Rento hevonen, joka työskentelee takaa alle kunnolla ja tulee hyvin kuolain tuelle rentona niska pyöreänä :)

 

Mun jälkeen olikin Jennan vuoro kavuta Vallun kyytiin. Alkuun tais olla sekä poni että ratsastaja vähän hukassa, mutta näytti ainakin siltä että oikeat nappulat alkoi löytymään ja loppuun Vallu näytti ihan hyvälle ja tarjosi käynnissä ja paikoin töltissäkin pyöreämpää muotoa! :) 

 

Tänään ratsastin Vallun itse kentällä ja sain Vallun alkusäätöjen jälkeen kuuntelemaan tosi kivasti. Olen nyt tehnyt sellaista harjoitusta, että ratsastan ympyrällä Vallun hyväksi käynnissä ja töltissä ja aina välissä kun on mennyt hyvin, nostan laukan ja annan Vallun laukata pari kierrosta kenttää ympäri, jonka jälkeen vaihdan suunnan ja otan takaisin ympyrälle. Näin saan Vallun mielenkiinnon pysymään työnteossa, kun ensin saan sen keskittymään. 

Harmikseni tänään Vallun ´terveessä´ etujalassa oli nestettä ja se oli aavistuksen lämmin treenin jälkeen.... Mietin josko olis hokit tms.. vaikuttanut, mutta jos hokit vaikuttivat niin miksei se jalka reagoinut, jossa on muutoksia havaittu? Valluhan kengitettiin viikko sitten eikä aikaisemmin tässä ole ollut mitään... Pari päivää Vallu on vähän kompuroinut normaalia enemmän, mutta en sitten tiiä... Täytyy tarkkailla, nyt Vallu saa varmaan vapailla parisen päivää ja katson sitten uudelleen miltä näyttää...

 


Kun muissakin blogeissa on näitä karvakuvia liikkunut niin enköhän minäkin sitten ;D Tältä näyttää mun karvakorvan karvan paksuus. Valluhan asuu tallissa, joten se ei ole kasvattanut niin pitkää ja paksua karvaa kuin pihatossa asuessaan, mutta ihan käypä turkilta tuokin vaikuttaa ;) 
 
Kylki
Pehva

2 kommenttia:

  1. Anonyymi8.12.14

    Hauskan näköistä tuo töltti, ikinä en ole tölttiä mennyt, mutta olisi kyllä kiva ehdottomasti kokeilla! Miltä töltti tuntuu, onko tasaisempaan kuin esim. harjoitusravissa istuminen? entäpä miltä passi tuntuu? :D

    ps. Kiinittäisin huomiota Vallun suun aukomiseen..

    VastaaPoista
  2. Töltti on yleisesti ottaen paljon tasaisempaa ja mukavampaa istua kuin harjoitusravi :) Passi on sitten tölttiäkin tasaisempaa, kun menee todella lujaa passia niin tuntuu lähinnä siltä että lentäisi! :D Todella tasaisia ja mukavia kummatkin askellajit! :)

    Vallu aukoo videolla suuta, koska jouduin vaihtamaan sille hetkeksi "vääränlaisen" turparemmin eli kun normi käytän remonttiturppista, jolla saan tuettua kuolaimen paikoilleen niin Vallu ei auo suutaan, mutta nyt tosiaan jouduin vaihtamaan hetkeksi enkkuturpiksen, kun tarhakaveri vähän maistellut Vallun huulia ja remontti hankaisi niihin haavoihin :) Enkkuturpis ei ole oikein meille sopivaa ja remonttiturpiksella suun aukomista ei tapahdu :) Ja ei, en pidä remonttia liian tiukalla estäen näin suun aukomisen :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina