Sivut

4. joulukuuta 2014

Rentoa ja vastaanottavaista ponnyä etsiskelemässä ;)

Voisko talvi jo tulla? :3

Sunnuntaina mulla oli Sirpan valmennus Baldurilla. Vallu meni tosi kivasti traikkuun ja pysyikin siellä, joten päästiin etuajassa liikkeelle. 

Meidän päivän teemana oli rento ja vastaanottavainen hevonen. Tällähetkellä suurimmaksi urakaksi ja tämän hetken tavoitteeksi asetettiin se, että saisin Vallun kulkemaan rennosti käyttäen itseään kunnolla ja niskakin pehmenisi ja pyöristyisi. Sähläys ja häsläys kielletty siis ;)
Tätä me halutaan, rento ja tyytyväinen, kuulolla oleva ponny

Vallu ei olisi millään viitsinyt väistää pohjetta kunnolla ja kulki nuppi taivaissa. Ekalla tunnilla tehtiin jo tuttua väistätysharjoitusta aikaisemmilta kerroilta eli Sirpa kulkee vierellä ja yhdessä siinä Sirpa maastakäsin ja minä selästä käsin väistätetään Vallua ja saadaan se väistämään kunnolla pohjetta ja reagoimaan oikein. Saatiin sitten muutama tosi hyvä käyntipätkä niin että Vallu kuunteli mua, väisti ja pysyi rentona niskasta asti, joten lopetettiin siihen.
Toisella tunnilla aloitettiin samalla harjoituksella kuin ensimmäinen tunti, mutta vaihdettiin taktiikkaa hetken päästä. Eli ideana on asettaa hevosen pää sisäpuolelle, pitää muuten hevonen suorassa pohkeiden välissä. Ulko-ohjaa antaa sen verran ku tarvii, sisäohja säilyttää rentona asetuksen ja sisäpohje varmistaa että hepo ei käänny ohjan mukana kokonaan. Tässä Vallu sitten ymmärsi, että on mukava kulkea asetettuna kun se itse hellittää ja vastaa apuihin kun se että pistää hanttiin. Aika nopeasti Vallu alkoi tästä sitten pyöristymään ja kuuntelemaan paremmin. Otettiin hiukan tölttiä ja ravia samalla idealla ja sainkin ulos hyvää ja rentoa menoa, vauhti vain meinasi välillä kasvaa liikaa kun keskityin itse liikaa vain siihen asetukseen :D Mun täytyy olla tositosi tarkka, että Vallu pysyy suorana eikä pääse luistamaan tai ala kulkemaan vinossa! Kun tuo sujuu ympyrällä, alan ottamaan Vallua suoraksi takaisin ja lopputuloksena olisi se että Vallu pysyy myös suorana avuilla ja rentona ja jos se nousee ylös niin saan sen takaisin alas laittamalla pienen asetuksen ja pohje tietysti aina mukana, jotta koko ponin kroppa toimii ja kulkee balanssissa! 

Näillä eväillä jatketaan seuraavaan valkkuun asti, joka tällä hetkellä tammikuussa vasta ;)

Lumet ja pakkaset, were are you?

Maanantaina Vallulla oli kengitys, joten nyt me ollaan valmiita talven tuloon! :D Samalla kävin pienen palauttelulenkin eli hakemassa ponnyn kanssa porkkanaa meiltä ja ratsastaa takaisin tallille ;) Sen pidempää en viitsinyt lähteä menemään kun joka paikka on ihan kivikovia, onneksi pystyttiin vähän ottamaan hölkkää pellolla, hokittomalla en olisi sielläkään uskaltanut hölkkäillä....

Viime talvi :3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina