Sivut

6. lokakuuta 2013

Juoksuttelua & maastakäsittelyä 5.10

Olin tallilla juoksuttamassa ja maastakäsittelemässä Vallua. Ensin juoksutin sitä normaalilla riimulla & juoksutusliinalla. Vallu liikkui vähän tahmaisesti koko ajan, laukata se ei viitsinyt kovin paljoa. Vaihtelin suuntaa ja testailin kaasut & jarrut.

Kun olin juoksuttanut Vallua kävin vaihtamassa sille naruriimun päähän ja juoksuttelin irtona hetken. Sitten käsittelin Vallua niin, että poni oli vapaana ja seurasi minua mitä teinkin. Tein ympyröitä, pysähdyksiä ja peruutuksia sekä muita kiemuroita. Vallu seurasi hyvin perässä, tosin joskus jäi aika reilusti jälkeen. Kävelyn jälkeen koskettelin Vallua joka puolelta raipalla, ja poni yllätti minut ihan kokonaan tässä!, luulin että se lähtisi hipsimään karkuun, mutta se vaan nökötti hieman epäluuloisen näköisenä muttei hievahtanutkaan minnekkään. Sain koskea sitä raipalla ihan joka puolelle ja huiskuttaa raippaa sen yläpuolella ilman, että Vallu liikahti yhtään. Ja Vallu oli irti koko ajan, eli olisi voinut hipsiä karkuun niin halutessaan. Siedätyksen jälkeen otin jälleen kävelyä ja koska oli tuulinen ilma ja kentän yhdessä nurkassa liehui pressu käytin tilaisuuteni hyväksi ja menin Vallun kanssa katselemaan pressua. Alkuun Vallu oli vähän epävarma, eikä uskaltanut lähestyä pressua, mutta lopulta rohkaistui ja tuli pressun lähelle vilkuillen sitä huolestuneesti. Seistiin hetki siinä ja käytiin kiertämässä lenkki ja tultiin takaisin. Uudestaan pressulle tultaessa Vallu vähän vilkuili pressua huolestuneesti, mutta tuli mukanani pressun lähelle. Lopetettiin harjoitus, kun Vallu ei enää kiinnittänyt huomiota pressuun.

Seuraavaksi tein lisää siedätystä, tällä kertaa huiskin sitä narulla selkään. Sellaisia rentoja heilautuksia. Alkuun Vallu jännittyi aika paljon, mutta todettuaan puuhan vaarattomaksi ei sanonut enää mitään. Alkuun vähän myös väisti narua joistakin kohdista, joten palasin aina johonkin helpompaan paikkaan. Kokeilin myös miten Vallu myötää paineelle ja hyvinhän se myötäsi.

Siedätyksen jälkeen vielä viimeiseksi harjoiteltiin ympyrälle lähettämistä. Valluhan osaa ympyrälle menon kyllä, mutta ihan mielen virkistykseksi kerrattiin sitä. Ja oikeastaan hain tällä harjoituksella sitä, että minun ei tarvitsisi narulla aiheuttaa kuin minimaalista painetta Vallun riimuun ja näyttää kädellä suuntaa ja hieman maiskuttaa niin poni lähtee osoittamaani suuntaan. Vallu toimi tässäkin hyvin :)

Työskentelyn jälkeen Vallu sai uuden sadeloimen päällensä, koska yöksi oli luvattu vesisadetta ja Vallu palelee märän ihottumaloimen kanssa... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina