Sivut

13. lokakuuta 2013

Tunnilla seikkailua ja Sirpan valmennus 10.10 - 12.10

Torstaina mulla oli ratsastustunti. Mentiin koko tunti koko kentän kahdeksikkoa, jonka puolessa välissä oli puomit. Aloitettiin käynnissä ja siirryttiin sitten raviin. Vallu toimi ihan hirmu hyvin, kuunteli jarrut ja kaasut hyvin. Ravin jälkeen alettiin tulemaan kentän alempi pääty laukassa, edelleen kahdeksikolla. Oikeaan kierrokseen mulla oli ongelmia saada Vallu nostamaan laukka ilman kaahailua, mutta puomin yli päästiin. Vasempaan kierrokseen laukat nousivat hyvin, mutta puomi mentiin milloin mitenkin päin :D


Eilen(ja tänään) oli Sirpan valmennus. Ensimmäinen tunti meni hyvin, saatiin Sirpalta paljon kehuja, että Vallu on paljon rennompi ja rauhallisempi kuin edellisellä kerralla. Tein Vallulla ympyrätyöskentelyä eri askellajeissa ja treenasin vauhdin säätelyä, kun poni pakkaa painamaan kaasua ja minä en sitten sano ponille selvästi että ei mennä niin lujaa. Vallu kulki hyvin, varsinkin silloin kun kuunteli ja keskittyi eikä vauhti kasvanut liikaa.







Toisella tunnilla harjoiteltiin myös vauhdin kontrollointia pienellä ympyrällä. Alkuun olin itse ihan solmussa ja poni meni omalaatuista ympyrää, mutta lopuksi sain itseni kokoon. Poni tuntui hyvälle, vaikka vähän nojaili käteen ja jännittyi pohkeesta. Pikku ympyrältä lähdin lisäämään tölttiä koko kentän ympäri ja takaisin hidastus hitaalle töltille ympyrälle. Hidastuksen väähän venähti aina, kun poni ei suostunut kuuntelemaan pidätettä.hyvin. Lisätty meni ihan ok, välillä Vallu pomppi laukalle, mutta kerrankin sain sen nopeasti korjattua takaisin töltille. Valmennuksesta jäi kyllä hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :)


 
  
 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina