Sivut

5. maaliskuuta 2013

Hervar frá Gudenådalen 1.7.2004 - 5.3.2012


Vuosi sitten lähdit sä pois,
kauniit muistot mulle vain jäi.
Suru suunnaton vielki vaivaa,
kaipaus on kova ja sietämätön.

Laukkasit vihreimmille niityille,
mutta jätit muut sua suremaan.
Siitä syytä sua en, 
on kaikkien koettava tää.

Laukkasit luotain pois 5.3.2012.




"Lauantai 3.3.2012
“Tänään on se suuri päivä! Pääsen Pertlan kanssa maastoilemaan! Kivaaaaaaaaa!!! Nojaa… Janina haki mut tarhasta ja varustoi normaalisti. Sitten mentiin kentälle ja lähdettiin maastoilemaan. Aluksi en olisi millään jaksanut kulkea kärjessä, joten pysähtelin, mutta Janina käski mut aina liikkeelle. Jouduin auraamaan lumet pois polulta, mutta tein sen valittamatta, koska Pertla oli mukana enkä halunnut tehdä häneen huonoa vaikutusta. Jouduimme jopa laukkaamaan lumihangessa!! Takaisinpäin tulessa huomasin, että Pertla katseli minua välillä! Mikä onnenpäivä! Janina ja Julia joutuivat taluttamaan minua ja Pertlaa lenkin jälkeen, koska puuskutimme vielä. Sitten Janina vei minut talliin riisuttavaksi ja loimitettavaksi ja sain kaurat(Nam!) ja pääsin pihalle. Sitten näin että Janina meni harjaamaan jotain pientä karvapalloa! Miten Janina kehtaa hylätä mut näin raa´asti???? Mennä nyt harjaamaan pientä karvapalloa! Ja nyt Janina halasi sitä! I-H-A-N epäreilua…. Ihan sama puunatkoon Poppista niin mä saan keskittyä Pertlaan rauhassa…. : ))”
Aurinkoisin terkuin Hemppa" Hempan osalta viimeisin blogipäivitys


Kaikki tietävät varmasti Vallun "tarinan", kuinka se tuli minulle ja siitä eteenpäin. Mutta kuinka moni tietää mitä oli sitä ennen?


Aloitan vaikkapa alusta, tarina menee näin(lyhenneltynä):

Kävin tunneilla Baldurilla ja sain alkaa hoitamaan yksityistä issikkaruunaa Hervaria. Ratsastelin sillä muutamia kertoja viikossa. Ensimmäiset pari vuotta meni näin. Sitten Piia osti Hevarista puolikkaan ja se alkoi käymään myös tunneilla. Sain siis enään satunnaisesti ratsastella sillä. Kävin silti sen kanssa kaksissa kisoissa, toisissa kisoissa Nelikäynti luokassa minut hylättiin radalta poistumisen vuoksi, mutta Töltti luokassa voitin. Ne ensimmäiset kisani menivät ihan hyvin, mutta ei tullut sijoitusta. 








Elokuussa 2011 meille tarjottiin Hevarin toista puolikasta ostettavaksi ja ostimme sen. Talven ajaksi sain Hempan kokonaan omaan käyttööni, kun ei sitä tarvittu tunneilla. Ratsastelin ja treenailin Hemppaa talven ja keväälle oli jo paljon suunnitelmia. 

4.3.2012 tulin tallille normaalisti, ajatuksena lähteä maastoon Hempalla. Kun pääsin tallille, Piia oli ottamassa loimea pois kolmijalkaiselta Hempalta. Hain äkkiä sen talliin ja äiti soitti eläinlääkärin. Eläinlääkäri saapuikin melko pian ja tutki Hempan. Hän ei löytänyt mitään ja sanoi, että tulisi klinikka reissu. Siinä vaiheessa aavistinkin jo, että mulla ei olisi hevosta enään kauaa... Illalla tulin vielä tallilla käymään uudestaan, katsomassa Hemppaa(viimeisetä kertaa, vaikken sitä tiennyt vielä silloin)....

Viimeisimmät kuvat Hempasta

Viimeisimmät kuvat Hempasta

Viimeisimmät kuvat Hempasta

Viimeisimmät kuvat Hempasta
 
 

 Klinikka aika saatiin seuraavalle päivälle. Minä menin kouluun normaalisti, vaikka ylläni riippui epävarmuus Hevarin kohtalosta. N. 12 aikaan sain äitiltä viestin, että mennään kotiin. Siinä vaiheessa arvasin, mitä oli sitten tapahtunut. Selitys luokanvalvojalle ja sitten pois koulusta... Se päivä meni itkiessä... Ja se miksi Hemppa jouduttiin lopettamaan oli se, että sillä oli jalasta mennyt luu kokonaan poikki.

Rest in Peace
HERVAR FRÀ GUDENÅDALEN
ISLANNINHEVONEN
RUUNA
S. 1.7.2004
K. 5.3.2012



Alla kaverini tekemä muistovideo Hempasta




Hevarin tiedot&blogi löytyvät *Täältä* .


Tämä blogi kirjoitus on muistokirjoitus Hempasta...  
 

1 kommentti:

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina