Sivut

3. maaliskuuta 2013

Ohjasajoa ja maastoilua 3.3.2013



Mentiin Elviiran kanssa tallille puol kahden aikaan. Tarkoituksena oli ohjasajaa Vallua ja mennä yhdessä maastoilemaan minä Vallulla ja Elviira Arskalla. Hain Vallun tavarat ja Vallun. Harjailin Vallun ja aloin laittamaan sille Piian valjaita, mutta siitä ei tullut mitään ja vein valjaat takaisin ja lainasin sitten juoksutusvyötä. Ajo-ohjiakaan ei löytynyt, vaikka kuinka pengottiin, joten tein juoksutusliinasta kätevät ohjat. Sitten vaan menoksi.

Ensimmäisen puoli kierrosta Elviira talutti Vallua ja sen jälkeen päästi irti ja minä jatkoin Vallun kanssa sitten n. 10-15min. Ja siinä samassa Elviira otti kuvia.













Ohjasajon jälkeen vein Vallun talliin ja otin juoksutusvyön ja -liinan pois. Hain Vallun satulan ja ohjat ja laitoin ne sille ja sitten odottelin hetken. Lähdin edeltä kentälle vähän kävelemään. Kun Elviira Arskan kanssa tuli kentälle, niin lähdimme maastoon.

Maasto meni muuten hyvin, aurinko paistoi, paljon lunta, mutta laavulla oli pari moottorikelkkailijaa ja heidän kelkat, joiden ohi Vallu ei suostunut menemään ja jouduin laskeutumaan selästä ja taluttamaan sen siitä ohi. Nousin takaisin kyytiin ja matka jatkui. Polleilla oli energiaa, laukkailtiin reipahkoa vauhtia ja viimeisen laukkapätkän jälkeen kun oltiin hidasteltu käyntiin Elviira yht äkkiä huutaa, että "Tuolta ne tulee!", varmasti kaikki hoksasivat ketkä tulee... Nimittäin nämä kaksi moottorikelkkailijaa kelkoillaan... Siinä tuli sitten salamannopeesti hypättyä alas Vallun kyydistä. Seistiin hetki paikallaan ja odottettiin, että kelkkailijat olisivat pysähtyneet ja päästäneet meidän ohi, mutta ei, kun he painoivat vain kaasua(olivat siis ensin hidastaneet, kun huomasivat meidät) ja ohi vaan.... Ensimmäisen kelkan Vallu kesti, mutta toisen kelkan jälkeen Vallu lähti, onneksi pidin tiukasti kiinni, joten se ei voinut kuin pyörähtää ympäri mun ympärillä. Sen jälkeen sitten nousin takaisin Vallun kyytiin, kirosin ainakin 100 kertaa ne kelkkailijat. Loppumatka sujui ilman ongelmia.






Kun pääsimme tallille takaisin vein Vallun talliin ja riisuin siltä varusteet. Varusteet vietyäni hain Vallun loimet ja puin ne sille päälle. Sitten kävin viemässä sen tarhailemaan. Vein Vallun kamat pois ja tein iltakaurat valmiiksi kaikille hepoille. Äitin tullessa hakemaan tein vielä kauroja ja kuulemma ihan tallin vieressä ammuttiin jotakin...





Menin sitten pariksi tunniksi kotiin, jonka jälkeen tulin tallille takaisin tekemään iltatallia. Lähdin äitin kanssa heittämään heiniä ja jaoin kaurat kaikille. Kävin laittamassa vedet takapihan tarhaan(Siku+Ivanka). Sitten laitoin vielä Illusialle silmätipat ja lähdettiin äitin kanssa kotiin.

1 kommentti:

  1. Tosi kivan näköstä toi ohjasajo!:) Kiva kun te teette Vallun kanssa paljon kaiken laista erilaista, ettette vaan kierrä pelkkää kenttää päivästä toiseen niinkun useet. :)

    VastaaPoista

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina