Sivut

23. maaliskuuta 2013

Kisaamassa Jokioisilla 23.3.2013


Tänään oli kisat Jokioisilla. Menin aamulla 9 aikaan tallille. Pakkasin tavarat autoon ja hain Vallun tarhasta. Poni oli taas pyörinyt jossai ja oli ihan likainen ja jäinen. Harjasin Vallun siistiksi ja heitin kuljetusloimen niskaan + kuljetussuojat jalkaan. Sitten odottelin, että Eikka saadaan lastattua traikkuun, jonka jälkeen oli Vallun vuoro. Vallu meni kiltisti koppaan, niinkuin yleensäkin. Sitten aloitettiin matka kohti Jokioisia.

Paikan päällä otettiin ponit ulos kärrystä ja lähdettiin metsästämään niille karsinoita. Karsinat löytyi ja hain sitten Vallun muut tavarat autosta. Puunailin Vallua, jottei näyttäisi ihan satukirjasta repäistyltä peikolta. Varusteet ponille ja itselle ja maneesiin lämmittelemään.



Maneesissa Vallu oli aluksi hermostunut, mutta rauhottui melkein kokonaan. Peilejä ja porttia vähän kyttäili, oli ainakin perä hyvin alla. Lämmittelyssä Vallu tuntui melko hyvälle ja lähdin sitten ulos odottamaan vuoroani päästä baanalle.





Kun se oma vuoro sieltä sitten tuli(liian äkkiä ;D) otin töltin ja ratstastin baanalle. Menin ensin tölttiä, Vallu yritti laukata koko ajan ja mulla olikin kova työ saada se pysymään töltissä. Töltin jälkeen otin laukkaa ja poni ei olisi laukan jälkeen malttanut hidastaa. Laukan jälkeen oli vuorossa ravi, jota ei ensin meinannut tulla ollenkaan, haki vain laukalle. Ravi yrityksen jälkeen otin käynnin. Käynti meni ihan hyvin. Sitten vuorossa oli lisätty töltti, joka meni ihan ketuiksi. Poni jälleen yritti laukalle ja kiemurteli hirveästi. Onneksi oli exrta puoli kierrosta jossa sitten otin ravin uudestaan, joka meni todella hyvin.

Suorituksen jälkeen vein Vallun talliin ja loimitin sen. Menin katsomaan muiden suorituksia ja pyörin kisa-alueella. Ennen takaisin tallille lähtöä pakkasin kaikki tavarat autoon takaisin, vaihdoin Vallulle kuivan loimen ja sitten ponit koppaan ja kohti kotia. 




Tallilla vaihdoin Vallulle ulkoloimen ja annoin Groov:it. Sitten pääsi päiväheinille ja minä tyhjensin auton tavaroistani. Kokonaisuudessaan ihan hyvin mennyt kisapäivä, ottaen huomioon, että päästiin ehjänä takaisin tallille, kun kisoissa oli vähän muilla hepoilla ilmeisesti ylimääräistä virtaa/muuta sellasta, joten kisoissa oli vähän erilaisia kommeluksia. Mm. Karannut hevonen + pari hanki uintia(EI siis mulla ja Vallulla! :D)  :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! :) Kiva kun olet eksynyt lukemaan blogiani! :) Toivoisin, että jätät kavion jälkesi kommenttiboxiin! :)) Parannus ehdotuksia & risuja ja ruusuja saa laittaa kunhan pysytään asiallisina ;) Myös postaus ehdotuksia saa heitellä aina tekstien loppuun :)) Antoisia lukuhetkiä! :)

Tv. Janina